fbpx

Gulerodsbrud med et tvist

Gulerodsbrud

En dejlig blød bolle til din eftermiddags the

Gulerodsbrud er en klassiker jeg bliver ved med at vende tilbage til. En lækker, saftig bolle, fyldt med gulerødder og solsikkekerner. Jeg bruger halvt hvedemel og halvt Ø-lands hvede, eller speltmel, for et højere protein indhold og en "mørkere" smag. Der skal ikke bruges så meget mel ved Ø-landshveden, som ved ren hvedemel. Du kan selvfølgelig også bruge rødbeder istedet for gulerødder.

12 stk.

50 gram gær
5 dl lunkent vand
ca, 1 kg. mel
75 gram sukker
15 gram havsalt

Fyld:
75 gram blødt smør
2 æg
150 gram solsikkekerner
4 gulerødder (skrællede og revne)

Lav dejen, ælt den godt på køkkenborden og lad den hæve i en time. Lav en fordybning i dejen og ælt fyldet ind i dejen. Den bliver ret snasket, bare hak det hele godt sammen. Del dejen i 10-12 stykker og flyt dem over på bagepladen med en spatel og lad dem hæve endnu en time.

Bag dine Gulerodsbrud i 15 minutter ved 220 grader.

Scroll to top