fbpx

Gongbad involverer hverken vand eller nøgenhed, men dyb afspænding

Gong

Når tiden står stille

Første gang jeg oplevede lyden af en Gong var jeg totalt uforberedt.

Jeg havde aldrig hørt om en Gong før og vidste ikke at den yogatime jeg var til sluttede af med et Gongbad.

Det var en ret hård yogatime. Bagefter var jeg mør, og virkelig klar til afspænding. Jeg lå på den bløde uldmåtte og mærkede min krop synke ned i underlaget. Først hørte jeg en svag lyd, som en rislen af vand, mine sanser skærpedes og jeg lyttede intenst. Lyden blev stille og roligt højere og højere ind til jeg til sidst havde en fornemmelse af at lyden var inden i mig og fyldte hele min krop. På et tidspunkt tænkte jeg - hvis den her lyd bliver bare en lille smule højere, så går jeg i stykker. Men det var ikke en ubehagelig fornemmelse - det var intenst.

Lyden blev ikke højere og jeg gik ikke i stykker.

Tvært i mod..

Aldrig før har jeg oplevet, at jeg i løbet af et split sekund befandt mig på stadiet mellem fuld bevidsthed og drømme. For min indre skærm udspillede sig et festfyrværkeri af farvede lys stjerner og jeg havde en fornemmelse af at tyngdekræften var ophævet.

Den næste halve times tid var jeg i drømmeland.

Da lyden fra Gongen ganske langsomt fortonede sig, var jeg dybt overrasket. Hvor blev tiden af?

Jeg var forundret, nysgerrig og sulten efter mere...

Stop op og giv glæden plads

Her mange Gongbade senere, nu med mig selv som Gongmaster, oplever jeg stadig den samme forundring hos folk som prøver et Gongbad første gang.

Efter et fødselsdags gongbad for en ældre dame og hendes veninder, fortæller en begejstret:

Jeg var hele mit liv igennem, fra lille pige der gik i haven hjemme på gården og til nu

Det var den bedste feed back jeg kunne ønske mig.

Hvad er det der sker?

Alle mennesker jeg kender, hvad enten det er børn, unge eller ældre, har så travlt med at have travlt, at de glemmer at stoppe op og lytte indad. Glemmer sig selv.

Gongens insisterende overtonelyd bringer dig lynhurtigt i dyb afspænding. Man kan sige at den tvinger dig til at slå tankerne fra, sætte farten ned og lytte. Når du giver dig selv et pauserum hvor dine tanker kan holde helt fri, får du til gængæld mere ro og glæde, nye indsigter  og eller klare beskeder fra dit indre  - slow down to speed up!

En Gong siges at være lyden af universet og min er kodet med frekvensen fra planeten Jupiter. Planeten for indre og ydre visdom.

Tai Loi symbolet kendetegner en Jupiter Gonger, det er Mandarin og betyder ”Happiness har arrived”. Som spirituel læremester skærer viberationerne fra Jupiter Gongen lige til benet. Her er ingen Bull Shit og udenoms snak. Gongen rummer både patriarkens autoritet i sin dom, men også en tillidsfuld ømhed, når den med sine yndefulde toner udvider din bevidsthed og støtter dig på din vej.

Har du aldrig oplevet en Gong - og er du nysgerrig?

Så har du mulighed for at prøve et Gongbad den sidste søndag i hver måned.

Scroll to top